Potrebujem poradiť :/

Potrebujem poradiť :/

Odoslaťod basa » Pi Feb 15, 2013 8:04 pm

Dobrý deň!
Potrebovala by som poradiť. Mám 18 a asi pred rokom som začala chudnúť a to dosť výrazne a asi za pol roka som schudla asi 15kg pri výške 168 cm som vážila asi 75 kg po schudnutí 57 kg po asi 4 mesiacoch som aj stratila menštruáciu, nevracala som ani nič podobné len som obmedzila jedlo a cvičila koľko sa dalo. Skutočne som sa začala cítiť veľmi dobre.
Ibaže teraz neviem čo sa so mnou znova stalo, ale začínam to všetko priberať naspäť a veľmi rýchlo. už vážim 68 kg. Neviem čo sa so mnou deje neviem vôbec ovládať svoju chuť na jedlo... jednoducho môj hlad ma veľmi rýchlo premôže, jem naozaj veľmi veľa naraz a viac krát za deň jednoducho sa prejedám . Jem aj keď nie som hladná ako keby zo zvyku. Neviem ako by som sa mohla začať ovládať nájsť nejaký spôsob ako schudnúť tak okolo 60 kg. Darmo mi niekto poviem, že teraz vypadám dobre keď ja sa tak vôbec necítim.
Rozmýšľala som či nemôžem mať poruchy s príjmom potravy. Neviem ako si môžem pomôcť a čo mám robiť. Pomôžte mi prosím. :(
basa
 
Príspevky: 1
Založený: Pi Feb 15, 2013 8:02 pm

Re: Potrebujem poradiť :/

Odoslaťod imsotiredicantsleep » Po Jún 10, 2013 9:16 pm

[url]Ahoj, pokúsim sa ti poradiť, keďže ja som si prešla tiež niečím podobným a sme takmer v tom istom veku ;)
V prvom rade, tvoj spôsob, akým si schudla na váhu 57 kíl nebol práve najlepší, pretože s neustálym obmedzovaním sa v jedle sa nedá žiť. Pribrala si preto, lebo si začala jesť normálne a som si takmer istá, že 50% z toho čo zješ by si ani zjesť nemusela, to je to o čom hovoríš, že ješ len zo zvyku. Pravdepodobne nemáš čo chrúmať keď sedíš pri počítači alebo pri telke, a tak si dáš všelijaké sladkosti. Nečudo, že potom sa to odrazí na váhe, navyše tvojím predchádzajúcim chudnutím si si pravdepodobne úplne spomalila metabolizmus. Je cesta, ako z toho von, neboj :-) V prvom rade, musíš si usporiadať v hlave, či si schopná dokázať zmenu, či naozaj chceš, aby si bola hlavne zdravá, a aby bolo všetko opäť v poriadku. Ak je odpoveď áno, dokážem to, a ak si si tým skutočne istá, ber na vedomie, že sa budeš musieť naučiť pravidelne jesť. Aspoň 5 krát denne. Každá z porcii, ktorú zješ, nesmie byť veľká, ale zároveň ťa musí zasýtiť na taký čas, aby si vydržala nejesť až do nasledujúceho jedla. Jedz každé dve hoďky. Nech tvoje raňajky tvorí hlavne zelenina, ovocie, čerstvé pečivo, vajíčka, čaj, mlieko.. Pi celý deň čistú vodu, hlavne nepi nič sladké, pretože to by ešte viac povzbudilo tvoje chúťky na jedlo pomimo. Ber na vedomie, že to čo si dáš ráno keď vstaneš, môže ovplyvniť to, na čo budeš mať chuť naďalej. Ide o glykemický index potravín, prečítaj si o tom niečo na internete :-) Cvičenie, ktorému si sa venovala počas chudnutia by malo byť samozrejmosťou aj v normálnom živote. Hoci aj ak by nebolo pravidelné, cvič hocikedy, keď na to budeš mať chuť a keď ti to urobí radosť. Čo je najdôležitejšie, prestaň s bezcieľnym žraním a začni jesť :) To je ten rozdiel. Ak by si si to chrúmanie nevedela odpustiť, kúp si napríklad sucháre alebo niečo diétne a toho môžeš jesť koľko sa ti len zachce. Alebo maj stále v ústach žuvačku. Ešte pomáha, keď budeš mať pri sebe neustále fľašu a vkuse budeš piť, vtedy budeš mať menšiu chuť do jedla :) Veľa šťastia :-)
imsotiredicantsleep
 
Príspevky: 4
Založený: Št Jan 17, 2013 7:04 pm


Naspäť na Anorexia a bulímia

cron