Potrebujem radu

Potrebujem radu

Odoslaťod Vivien121212 » Ne Jan 26, 2014 5:37 pm

Dobrý deň.Som zúfala a preto potrebujem radu.
Začnem asi tým že pred rokom som bola znásilnena neznamym mužom.Podrobnosti hovoriť nebudem, asi len to že policia to neriešila ich odpoved bola- ,,Nedostatok dôkazov,,...Ja som sa nevedela zaradiť naspäť do života.Prestala som chodiť do školy a učiť sa.Chodila som do prvého ročnika na strednu školu.Mam 16 rokov.Prestala som komunikovať s okolím, cez prestávky som sedela a plakala na zachodoch.Bolo mi stále zle.Nevoľnosť a krče v žaludku , bolesti hlavy,tras, potenie,závraty.Mala som flashbacky, nočne mory, bala som sa chodiť vonku.Pretrhla som všetky kontakty s blizkymi ludmi.Zrušila som si FB a vypla telefon a cele dni som ležala na posteli a civela do stropu.Moja triedna učitelka si to všimla a tak mi odporučila aspon školsku psychologičku.Tá ma naviedla aby som išla za psychiatričkou , aby mi nasadila liešbu a klinickou psychologičkou na terapie atd...Nechcela som.Verila som len jej a nechcela som sa zdôverovať nikomu dalšiemu.Všetko sa vystupnovalo tak že som sa pokusila zabiť.Pobrala som 30 tbl tallitonu na zniženie krvneho tlaku a zapila vodkou.Odpadla som a rodičia volali sanitku.Skončila som na psychiatrii, kde som bola hospitalizovana mesiac.Bola som na liekoch.Bola som oťapená.Davali mi dávky ako pre koňa.Ked za mnou chodili rodičia vraveli že vyzeram ako zombie ako živa mrtvola.Z tych liekov sa mi triasli ruky, mala som halucinacie sluchové počula som hlasy.A cele dni som prespala.Brala som sertralin AD plus frontin, triticco a injekcie na spanie každy večer.Brala som ale velmi velke dávky.Po prepusteni som sa snažila dostať naspäť do normalneho života.Prešiel už odvtedy rok a ja dochádzam pravidelne ku psychoterapeutke a psychiatričke na lieky.Momentálne beriem frontin a sertralin.Moja otázka znie: Možu byť tieto vedlajšie učinky z liekov?
Nočne potenie, halucinácie hlasy pri zaspavani, časte prebudzanie, bolesti hlavy, krče v bruchu, žiadne pocity ako schranka bez duše ani zlé ani dobré.Necítim nič.Nič sa mi nechce.Vracaju sa mi flashbacky , nočne mory.Neviem sa sustrediť.Aj ked som sa zo stavov predtým vyliečila skoro.Začína to zas.Odkedy som zmenila liek chlorprothixen a rivotril na frontin a beriem ho v dosť velkych davkach.Prosím o radu čo mam robiť preotže triticco a rivotril už psych. nemožu predpisovať.Už nevládzem.Chcem žiť normálny život.
Ďakujem...
Vivien121212
 
Príspevky: 1
Založený: Ne Jan 26, 2014 4:59 pm

Re: Potrebujem radu

Odoslaťod Anita » Pi Feb 21, 2014 8:23 pm

Stačí si prečítať vedľajšie účinky na liekoch,ktoré užívaš-na tom Sertraline sú také ako uvádzaš,moc sa vtom čo si napísala neviem "vysomáriť",ktoré lieky vlastne práve užívaš.Ja by som na Tvojom mieste znovu išla k Tvojej psychiatričke a povedala by som aké mám problémy-ona asi zmení liečbu.Vieš na každého psychiatrické lieky zaberajú rôzne,niekedy to trvá dlhšiu dobu,kým sa trafí správna liečba.Držím Ti palce.
Anita
 
Príspevky: 1
Založený: Pi Feb 21, 2014 8:15 pm

Re: Potrebujem radu

Odoslaťod Atea » Ne Jún 29, 2014 1:57 pm

Ahoj, ja by som ti chcela pomôcť tak, aby si si pozrela niečo o technike EFT.. je to úžasná technika, ktorá sa nevyrovná žiadnej psychoterapii ani liekom. Určite si niečo o tom pozisťuj. Nie je to síce moc rozšírené, ale čítala som o tom veľmi veľa a je to veľmi účinné pre akékoľvek strachy, fóbie, posttraumatické šoky, ktoré psychiatri riešia niekoľko rokov. Určite vyskúšať, drž sa :) .
Atea
 
Príspevky: 3
Založený: Ne Jún 29, 2014 1:52 pm


Naspäť na Depresia a smútok

cron