poradte

poradte

Odoslaťod psycho1985 » St Jún 26, 2013 1:27 pm

Moj hlavný problém je že si všetko berem asi moc k srdcu a moc vsetko prežívam.Dá sa s tým niečo vobec robit? mam isť na psychoterapiu alebo mozem nieco urobit aj sam?? Dalej mam kolegu kamarata dobreho ktory si myslim ze ma vyuziva a dovoluje si ku mne(musim aj robit namiesto neho) lebo vie ze ja to nebudem nijako riesit,ale uz ma to dost stve a stresuje ma to,ked mu to hovorim tak sa mi smeje,teda nema to vyznam,zistujem ze to asi nebude az taky dobry kamarat...,co na to poviete?mam to riesit s nadriadenym?? vsetko sa na mna sype posledne obdobie,bojim sa aby som neskoncil v nemocnici.
psycho1985
 
Príspevky: 1
Založený: St Jún 26, 2013 1:25 pm

Re: poradte

Odoslaťod Iveta Davidikova » Po Júl 01, 2013 6:25 pm

Dobrý deň,
hovoríte, že hlavným problémom je, že si príliš vecí beriete k srdcu. Lenže vec sa má tak, že to či sa nás niečoto dotkne alebo nie moc neovplyvníme. Každý si so sebou nesieme zážitky z minulých skúseností, ale aj tendenciu reagovať určitým spôsobom. V prvom rade, by ste svojmu prežívaniu mali venovať viac pozornosti. Všímať si čo sa vás dotklo, prečo sa vás to dotklo a čo to pre vás znamená. Základom je porozumieť vlastnému prežívaniu. Ak sa v tom strácate, čo je bežné, môžte vyhľadat psychológa, ktorý by vám s tým na sedeniach pomohol. Napadá ma ešte možnosť písať si denník. Písanie je tiež jedna z dobrých metód ako dať priechod myšlienkam, emóciam a uvoľniť tak napätie, ako keď sa niekomu vyrozprávate.
Čo sa týka vášho kolegu/ kamaráta, zrejme, tak ako už tušíte, to nebude až taký kamarát ako ste si mysleli. Podľa mňa by ste si to mali s ním vyriešiť osobne. Toto sa vám môže stať hocikedy a hocikde. Čo chcete povedať nadriadenému? Že ste nútený robiť cudziu prácu? Ako vás nútia? Treba sa naučiť povedať NIE. Dvoľuje si k vám práve preto, lebo mu to tolerujete. Ste predsa zodpovedný len za svoju prácu, prečo sa nechávate manipulovať? V prvom rade by ste si mali vedieť zastať seba samého. Nebojte sa nesúhlasiť aj keď je to ťaťké. Samozrejme ak by sa situácia zhoršovala, kontaktujte radšej nadriadeného.
Existujú kurzy asertívneho správania, ktoré vedú odborníci a kde by ste sa to spolu s ďalšími účastníkmi mohli naučiť v bezpečnom prostredí, kde sa vám nikto nebude posmievať. Nevzdávajte sa a urobte to pre seba. Držím palce.
Iveta Davidikova
 
Príspevky: 12
Založený: Št Mar 07, 2013 12:43 am

Re: poradte

Odoslaťod kassandra » So Feb 13, 2016 8:05 pm

kolega-zneužívač robí to, čo robí z nejakého dôvodu. navonok je to zneužívanie, ale nemôžete vyhrať boj, keď protivníka nepoznáte, iba ak náhodou. jasné, psychológ povie Choď a povedz Nie. to ste už skúšali, vašej diplomatickej ceste neporozumel alebo nechcel rozumieť. budete skúšať znova niečo, čo nefunguje? ja by som na to išla rafinovanejšie, čo takto zahrať sa na detektíva - možno nájdete niečo, čím sa nechce chváliť, ale necháte si to pre seba pod podmienkou, že vám už dá pokoj, zjavne mu chýba motivácia dať vám pokoj, ale pozor, aby ste ho nemotivovali pritvrdiť, takže s rozumom a rozvahou
kassandra
 
Príspevky: 5
Založený: Ne Jan 24, 2016 8:52 am

Re: poradte

Odoslaťod kenia » So Feb 20, 2016 11:14 pm

takí ľudia, ktorí sa vozia na druhých zväčša skrývajú bizarné veci. Určite sa treba zahrať na detektíva...

jeho počítač môže byť studnicou múdrosti......
kenia
 
Príspevky: 7
Založený: So Feb 20, 2016 10:46 pm


Naspäť na Iné

cron