Únava

Únava

Odoslaťod Anonymm » Po Okt 08, 2012 4:04 am

Dobrý deň. Potreboval by som prosím radu, neviem, čo mám robiť. Mám 16 rokov a potrebujem hrozne dlho spať (11-12 hodín v kuse). Pritom nerobím žiadnu fyzicky náročnú činnosť, aby som toľko oddychu potreboval. Je to normálne ?

Kým nemusím chodiť do školy, tak sa to dá prežiť. Akonáhle však treba, tak mám problém zaspať skôr ako o polnoci a potom vzniká spánkový dlh. A ten sa dosť nechutným spôsobom prejavuje a síce tak, že v škole nevládzem rozmýšlať, sústrediť sa, nie to si ešte niečo pamätať. Keď prídem domov, tak prichádzajú doslova návaly únavy. Prestávam rozmýšlať nad okolím a musím myslieť len na to, že potrebujem spať. Nevládzem robiť to, čo chcem. Problém je, že ak si ľahnem spať, tak budem spať 4 hodiny a tým pádom už nebudem mať z dňa prakticky nič a ak si spať neľahnem, tak aj tak nebudem mať z dňa nič, lebo sa mi z únavy krúti hlava a nevládzem rozmýšlať. Pri obľúbených činnostiach doma mimo školu práve to potrebujem (sústredenie sa a rozmýšľanie). Toto sa deje v pondelok. Každým dňom je to horšie a horšie, keď sa poobede počas týždňa nevyspím, tak v stredu / štvrtok začínajú silnejšie závraty, teda sa už musím vyspať...

Najhoršie je, že ja sa necítim nejako unavený. Ja len dlho spím, keď sa mi podarí zaspať. Často mám aj problém vôbec spať, to však len vtedy, keď vstanem okolo 14:00. Keď už chodím do školy, tak zaspávanie nie je až také ťažké.

Snažím sa to riešiť energy drinkami. Keď si ho dám ráno, tak mi to skutočne pomôže, v škole vládzem rozmýšlať a dokonca sa aj sústrediť. Problém nastáva, že ono to únavu nikdy nezničí, len ju to potlačí a znova sa vráti a keď už je tá najsilnejšia únava vo mne, tak drink prakticky nemá žiaden účinok, alebo sa jeho účinok prejaví až keď už je neskoro.

Na záver chcem povedať že ma už takýto život v nekonečnej únave, prípadne v 13 hodinovom spánku denne nebaví. Strácam hrozne veľa času a to sa mi nepáči ! Dá sa s tým niečo robiť ?
Anonymm
 
Príspevky: 1
Založený: Po Okt 08, 2012 3:45 am

Re: Únava

Odoslaťod Michaela123456 » Ne Apr 14, 2013 10:43 pm

čau, ja mám podobný problém, až na to, že spím približne 2-4 hodiny denne takže aspoň viem, z čoho som unavená...riešim to kávou bez cukru, energeťáky mi vážne škodili, po zdravotnej stránke, takto je to "lepšie"...o kúsok :) vlastne ani neviem veľmi poradiť...ja len že viem, ako sa cítiš, je to hrozné! Niekedy ma bolí celé telo a ledva držím oči otvorené a je všetko také ťažké...! držím Ti palce :)
Michaela123456
 
Príspevky: 4
Založený: Ut Apr 02, 2013 3:23 pm


Naspäť na Iné

cron