pomozte mi vymazat pamat

pomozte mi vymazat pamat

Odoslaťod holubicka24 » Po Jan 13, 2014 1:11 pm

Je to skoro dva roky co ma opustil byvali partner po dvoch rokoch spoluzitia. Strasne moc mi psychicky ubizoval az som musela navstevovat psychiatra, brat antidepresiva, aby som si nahodou nieco neurobila. Tak som ho milovala. On uz ma partnerku a cakaju spolu dieta, rovnako aj ja mam milujuceho partnera ktory na mna neda dopustit a viem ze tento moj terajsi je clovek s ktorym chcem stravit buducnost, sme spolu rok aj par mesiacov, odcestovali sme spolu do zahranicia a uprimne sa milujeme. Som si tym ista. No co ma prenasleduje a ubija doteraz je byvali partner. Dnes som naschval vyhrabala fotky s byvalim a pozrela som ich. Nic som necitila ani spomienky mi uz nic nenapovedali ani ma trochu neprecitili. Preco teda napriek laske k inemu terajsiemu, Aj cez to ako neuveritelne moc mi ublizoval aj ked som ho tak moc milovala, aj napriek tomu ze uz ani tie fotky ma nedojali ako kedysi, aj napriek tomu ze obaja sme stastny a vobec nekomunikujeme ani sa nestretavame ani sa netuzime stretnut... preco stale kazde den po tolkom case ho mam v hlave a myslim na neho? den co den v kuse dookola. Tak moc sa snazim ho vyhodit z hlavy ved mi ublizoval, nenavidim ho, a teraz som najstastnejsia lebo mam vysnivaneho dokonaleho muza... tak preco ? ako ho vymazem z hlavy, nenavidim tie myslienky na neho, zneprijemnuju mi dni a noci...normalne sa citim voci mojmu terajsiemu partnerovi ako nejaka spina ktoru si nezasluzi, ako keby ho podvadzam.... nenavidim byvaleho a chcem ho dostat z hlavy... ako to mam urobit ...pomozte mi... ako to mam urobit ... denne som zaneprazdnena ze si nevydichnem a aj tak sa mi vrije do hlavy! pomoc prosim
holubicka24
 
Príspevky: 1
Založený: Po Jan 13, 2014 12:51 pm

Re: pomozte mi vymazat pamat

Odoslaťod Radka Štrbová » Ne Sep 28, 2014 8:48 pm

Dobrý deň,

napriek tomu, že aktuálne prežívate spokojný vzťah s novým partnerom Vám ho narúšajú myšlienky na bývalého partnera, ktoré Vás neustále zamestnávajú. Tento jav môže byť signálom, že bývalý vzťah, prežité situácie v ňom a následný rozchod ste nespracovali dostatočným spôsobom a tieto procesy preto neustále prebiehajú snahou o ich spracovanie, avšak bez konečného cieľa na obzore.
Vzhľadom na to, že sa k Vám partner správal spôsobom, kedy Vám psychicky ubližoval je tiež možné, že sa u Vás mohla vytvoriť emocionálna väzba alebo závislosť, pri ktorej mohol vzniknúť návyk myslieť na bývalého partnera kvôli cyklickému rozoberaniu toho, ako sa k Vám správal a následnému vyhodnocovaniu tohto správania či jeho motívov. Tento jav u Vás môže pretrvávať. Avšak k tomuto by bolo potrebné poznať podrobnejšie okolnosti, ako to u Vás vo vzťahu bolo, preto Vám uvádzam len jednu možnú alternatívu, ktorá sa Vás môže týkať, ale nemusí.
Píšete tiež, že sa cítite nepríjemne za svoje myšlienky voči aktuálnemu partnerovi. Emócie a myšlienky prichádzajú spontánne a na druhej strane, ani Vy sama nechcete, aby Vám tieto napádali. Preto pocit viny v tomto zmysle nemá miesto, tak ak sa Vám to podarí, skúste si pri jeho dostavení sa uvedomiť, že vo Vašom prežívaní nemá priestor vzhľadom na to, že ani Vy si tieto myšlienky neželáte a bojujete s nimi.
Neviem, či ste mali v období, keď ste boli vo vzťahu s bývalým partnerom možnosť vyhľadať odbornú psychologickú pomoc, avšak mohlo by to byť pre Vás aj v súčasnosti dobrým riešením, aby ste túto kapitolu mohli nechať za sebou zatvorenú, ale úspešne vyriešenú. Po tom by ste svoju pozornosť mohli plne venovať svojmu novému vzťahu.
Želám Vám veľa šťastia a prajem všetko dobré.
S pozdravom,

Radka
Radka Štrbová
 
Príspevky: 20
Založený: So Feb 23, 2013 9:38 pm


Naspäť na Opustenie a samota

cron