Strácam chuť do života

Strácam chuť do života

Odoslaťod Janka611 » Po Nov 05, 2012 11:58 am

Pekný deň....Viem že kopa ľudí má svoje problémy. No ja už naozaj neviem ako ďalej. Mám 25 rokov. Som 3 roky vydatá a spolu sme dokopy 7 rokov. Deti ešte nemáme. Ale zato máme veľmi veľa problémov a to všetky naraz. Nezvládam to. Manžela milujem....ale. Niekedy sa správa, akoby už o mňa nemal záujem. Neviem sa zhodnúť ani na tom, aký film si pozrieme. Stále povie, že jemu je to jedno, alebo že mám vybrať ja. V podstate pomaly na všetko hovorí : je mi jedno....alebo : ako ty chceš. Už ma to nebaví. O sexe písať radšej nebudem, to je ďalší problém. Teraz je manžel bez práce. Ja zarobím úbohých 300e. A manželovi prišiel papier o exekúcii ešte spred roka len preto, že mu doteraz chodili papiere na jeho starú adresu.Ďalšie prekvapko. Preto sa rozhodol, že pojde pracovať do zahraničia. Zo dňa na deň ostanem sama. Veľmi sa bojím, čo bude ďalej. V návale hnevu povedal, že ak tam bude dobre zarábať, tu sa už nevráti. Chce ísť do Nemecka, alebo Rakúska. Ale čo ja ? neviem nemčinu, ako by som tam žila ? Veľmi sa bojím, že sa už nevráti. Že ho to všetko omrzí a nechá ma. Nechcem bez neho žiť. Je aký je ale milujem ho. Mám z toho všetkého nervy....on je celý čas nahnevaný. Za prácou jednoducho musí odísť, tu nemá nijakú robotu. A peniaze nám treba na vyplatenie dlhov. Z tých problémov nastali zdravotné problémy. Mám problém s tlakom, nervami, tepom, nemôžem spať, problémy mám po ženskej stránke....Chodím po lekároch a som na tabletkách....ale už je toho na mňa veľmi veľa... Nevládzem takto ďalej.Viem, mnohí si povedia že nie som ani prvá ani posledná....Ale nemám ani kamarátov, aby som sa niekomu zdôverila...len to všetko dusím v sebe a už ma nič nebaví....nechce sa mi žiť takýto život...nič nám nevychádza...ani bábätko....doslova nič...Čo mám robiť ? na koho sa otočiť ? ...či naozaj skončím v blázinci ?? :? Zajtra mám mať narodeniny....nechcem nič...ani narodky, ani Vianoce, ani Nový Rok.... nechcem nič, len pokoj...od všetkých a od všetkého.
Janka611
 
Príspevky: 1
Založený: Po Nov 05, 2012 11:34 am

Re: Strácam chuť do života

Odoslaťod Radka Štrbová » Pi Mar 29, 2013 8:19 pm

Dobrý deň, Janka611,
problémy sú súčasťou života každého z nás. Keď je ich priveľa, začína to človeka dusiť a v mnohých prípadoch stráca nadhľad na svojím životom. Chýba mu určitá dávka optimizmu na to, aby sa dokázal potešiť a všímať si malé radosti medzi problémami, ktorými je zahltený. Problémy je potrebné riešiť, ale dôležité je tiež nájsť si v živote niečo, čo baví Vás, čomu by ste sa mohli venovať a tešiť sa na to a z toho. Skúste si nájsť nejaký vlastný spôsob sebarealizácie, či už nejaká vlastná tvorba alebo fyzické cvičenie, čokoľvek, kde by ste mali priestor sa odreagovať, uvoľniť, dobiť pozitívnou energiou, prísť na iné myšlienky. Nech je to čas pre Vás, ktorý si budete môcť vychutnať.
Čo sa týka Vášho vzťahu s manželom, ak nie ste spokojná, že prenecháva iniciatívu na Vás, skúste mu vysvetliť, že si prajete, aby sa viac angažoval v spoločných aktivitách, napríklad, že sa budete striedať, raz rozhodne a vymyslí aktivitu Váš manžel, raz Vy.
Napriek tomu, že máte strach zo života v zahraničí, môže byť pre Vás výzvou prinášajúcou nové možnosti, výhody a napriek nevýhode neznalosti jazyka, vám môže nové prostredie prospieť, otvoriť obzory a nahnať nový vietor do plachiet.
Želám Vám veľa šťastia i síl pri prijímaní výziev a znovunadobúdaní chuti do života.
Radka Štrbová
 
Príspevky: 20
Založený: So Feb 23, 2013 9:38 pm

Re: Strácam chuť do života

Odoslaťod Isabela » Po Júl 08, 2013 7:17 pm

Ahoj,prečitala som si čo ťa trápi,s čoho maš obavy a čo ťa vlastne prenasleduje.Mala som a mávam este stale z casu na cas take stavy ake opisujes.Som podstatne starsia od teba a uz som si v zivote ozaj hocico preskakala,no ver mi,nic nieje take zle ako sa prvy pohlad javi.Mne pomohlo v mojich najhorsich chvilach ked som vzala zosit,pero a na vela krat aj na par hodin som si sadla a vsetko popisala tak ako som to prave citila a prezivala.Pozhovarala som sa sama zo sebou,rozobrala som si jednotlive situacie zo vsetkych stran,poplakala som si prito,zanadavala na zivot ale aj sama sebe ze sa poddavam a necham ovplivnit niecim co mi snad ani nestoji zato.
Si krasne mlada,vzpriam sa,pekne sa postav pred velke zrkadlo,pozri sama sebe do oci,uvedom si aky si uzasny clovek a ze vlastne nieje na svete nic coby ta dokazalo polozit a uz vobec nie dajake tie peniaze.
Kup si ucebnicu nemciny,zacni sa pekne ucit,mozno chod na dajaky ten kurz,pobal veci a chod aj s manzelom do sveta.Ja som to urobila,lenze sama,utekala som pred mojim Ex co najdalej,zastavila som sa az v Nemecku hore pri mori.No ver mi,aj ked som bola cely cas sama,boli to tazke roky,ale zaroven aj najkrajsie.Naucila som sa znova si verit,pevne stat na nohach a uz viac nedovolit nikomu aby mi ublizoval.Ma to aj tienistu stranku zivota,ktorej sa ale ty nemusis bat,bojim sa nadviazat vztah.Ty mas manzela ktoreho milujes a aj on teba,takze vam nic nebrani vycestovat spolu.S detmi by ste mali asi este pockat,najprv sa pozviechajte zo vsetkych problemov,postavte sa na nohy a potom aj deti budu len pre radost a nie pre trapenie.
Prajem ti vela stastia,hlavu hore,nasadit usmev,s tym sa vsetko lepsie zlada,a hor sa za hranice.V dvojici sa vsetko lepsie a lahsie zvlada,vo vsetkom tom zmätku by ste sa mohli keden druhemu stratit,tak ho nenachaj ist sameho ked ho mas rada a zalezi ti na nom.
Drzim palce a vsetko krasne vam zelam.
Isabela
 
Príspevky: 1
Založený: Po Júl 08, 2013 6:50 pm


Naspäť na Opustenie a samota

cron