Manžel nedodržuje dohody

Manžel nedodržuje dohody

Odoslaťod Dnesjemax » Ut Nov 10, 2015 2:44 pm

Dobrý deň, môj manžel nedodržuje ústne dohody uzavreté medzi nami manželmi, banálneho aj vážnejšieho charakteru. Od dodržiavania rôznych termínov a rozdelenia povinností v rodine a domácnosti až po dohody o starostlivost o dieťa počas rodičovskej dovolenky, sťahovaní sa, či riešení závažných zdravotných problémov. Väčšinu dohôd sme si dohodli včas vopred v priaznivých podmienkach, niektoré však aj po vyskytnutí sa problémov, vyžadujúcich riešenie, avšak vždy mi ich odsúhlasil, pokiaľ sa za súhlas dajú považovať vyjadrenia, citujem "ok, dobre, poriešime to, dalo by sa to zrealizovať" a pod. Lenže keď príde na lámanie chleba, manžel je schopný poprieť, že by sa pozitívne vyjadril a obviní ma dokonca, že to nie sú dohody, ale iba moje požiadavky či predstavy. Dokážem pochopiť aj to, že sa môžu zmeniť okolnosti medzičasom natoľko, že je naplnenie dohody problematické, ale manžel nepríde s iným akceptovateľným riešením. Na nejaký čas som hľadala chybu v sebe, či sa nepresne vyjadrujem, či nerobím veľký nátlak a pod. ale pred nedávnom som si uvedomila, že presne túto vlastnosť má aj jeho matka a zohrala veľkú rolu v rozvode svokrovcov. Manžel si to absolútne neuvedomuje, pritom túto vlastnosť na svojej mame vôbec neobdivuje. A taktiež jeho matka si po porušení, resp. nedodržaní dohody dokázala sebe aj celému okoliu perfektne vyargumentovať svoje správanie. Teda si to aspoň ona myslela. Proste za hlupákov boli tí ostatní, že to nepochopili tak, ako to myslela a pod.
Ja som v manžela stratila úplnu dôveru, lebo sa nemôžem naňho spoľahnúť, a prestávam si ho vážiť a neviem ako ďalej. Cítim sa absolútne nerešpektovaná, proste ak niekto nesúhlasí s mojím návrhom, má mi to povedať vtedy, keď sa o tom debatuje, aby sa dali urobiť iné opatrenia, rozhodnutia, alebo sa má o tom debatovať ďalej, kým sa nedôjde k riešeniu. Toto vnímam ako čisté podrazy, ako spôsob manipulácie a držania v šachu. Samozrejme hádky, ktoré teraz vznikajú ako dôsledok tejto situácie ma vyčerpávajú a nechcem takto žiť. Uvažujem dlhodobo nad rozvodom, ale kedže máme malé dieťa, ktoré nás oboch miluje a vníma nás ako celok, neviem, či mám pokračovať v tomto vzťahu (ja predpokladám, že súžitie bude vždy vyžadovať nejaké dohody), trpieť len aby dieťa bolo spokojné (bojím sa, že to jedného dňa prekukne a bude nás nenávidieť za to veľké klamstvo a pretvárku) alebo byť sebecká a rozviesť sa. Samozrejme komplikácia s rozvodom je aj v tom, že keď som to predostrela manželovi, tak mi povedal, že môžem zabudnúť na všetky zábezpeky, o ktorých sme sa v dávnej minulosti bavili pre tento výnimočný prípad.

Sem som sa prišla predovšetkým poradiť, či sa dá niečo robiť s problémom nedodržiavania dohôd. Uvažovala som nad písomnými dohodami, ale! 1) je mi to trápne, 2) neviem na čo všetko by som v budúcnosti mohla potrebovať písomnú dohodu, a 3) načo mi bude písomná dohoda, ak nebudem mať vymožiteľnosť dohodnutého (ak niekto nerešpektuje moje a svoje slovo v ústnej podobe tak nebude ani v písomnej a chodiť si niekde vymáhať na súd?). Ja neviem presnejšie definovať o aký problém u manžela ide (lenivosť, zábudlivosť, ľahostajnosť, príp. iné?), že nedodržiava dohody, takže neviem ani nájsť riešenie. Dá sa s tým niečo robiť? Jeho mama sa tak správa dodnes, takže tam vidím nulový pokrok. Ďakujem
Dnesjemax
 
Príspevky: 2
Založený: Po Okt 12, 2015 9:58 am

Re: Manžel nedodržuje dohody

Odoslaťod Dnesjemax » St Nov 11, 2015 11:41 am

Ani som si nevsimla, ze tu sa odpovede nedockam. Niektore prispevky maju 600 zobrazeni a iba 2 odpovede - tak hadam bude lepsie moju otazku vymazat, nie? Ako sa to robi?
Dnesjemax
 
Príspevky: 2
Založený: Po Okt 12, 2015 9:58 am


Naspäť na Partnerská kríza

cron