Nechcem byť sám

Nechcem byť sám

Odoslaťod tobeornottobe » Ne Máj 19, 2013 2:00 am

Rozmýšľam o samovražde, no nechcem byť v posledných minútach sám... Ja muž 32 r...
tobeornottobe
 
Príspevky: 3
Založený: Ne Máj 19, 2013 1:51 am

Re: Nechcem byť sám

Odoslaťod Denny19 » Ne Máj 19, 2013 8:49 am

ahoj ja Ti len chcem povedať aby si to nerobil.......chcela som sa tiež zabiť na nový rok, ale niako som to prekonala a ver mi, že to bolo veľmi náročné, ale som momentálne šťastná, že som to nespravila predsa život je obrovský dar aj napriek všetkého zlého čo sa okolo nás deje sú okamihy pre ktoré sa oplatí žiť! Skús sa zamerať na nejakú inú vec nejakú maličkosť čo by ti vniesla malé svetlo a čerpaj z toho....nieje to ľahké, ale ja som dôkaz, že sa to dá....neviem čo by Ti presne pomohlo, ale skús všetko čo sa dá aby si to prekonal a tešil sa opäť zo života :)
Denny19
 
Príspevky: 3
Založený: Ne Apr 07, 2013 3:15 pm

Re: Nechcem byť sám

Odoslaťod tobeornottobe » So Máj 25, 2013 10:00 pm

Hmmm, vrelo s Tebou súhlasím, život vie byť nádherný. Ja som mal krásny život, nič čo som urobil neľutujem. Zažil som krásne chvíle. Žiaľ to všetko sa zosypalo zo dňa na deň a momentálny stav už nie je pre mňa. Bojím sa akurát tej samoty v poslednej chvíli, z toho jediného mám strach. Celý svoj čas som venoval iným, urobil som mnoho dobrého, pomohol som mnohým, no sebe pomôcť neviem. Snáď aspoň pôjdem do neba :)...teda ak existuje niečo vyššie, snáď mi to môj čin prepáči...
tobeornottobe
 
Príspevky: 3
Založený: Ne Máj 19, 2013 1:51 am

Re: Nechcem byť sám

Odoslaťod Jara Bruchata » Po Máj 27, 2013 6:55 pm

Ahoj mladý muž, vravíš, že si niečo stratil. Asi si na tom bytostne lipol, zrejme vzťah, alebo rodina, alebo práca,alebo majetok. Takéto straty denne prežíva veľa ľud. Tým to nechcem zľahčovať....To čo prežívaš, vieš len Ty... Prosím Ťa, nerozmýšľaj o najhoršom, si ešte mladý, nájdeš raz spriaznenú dušu, alebo novú prácu, len sa nepoddávaj trudomyseľnosti. Ja viem, druhým sa ľahko radí haha a svoje problémy ....Časom, niekedy dlhším sa rana zahojí, nebude to bolieť 5 rokov.
Jara Bruchata
 
Príspevky: 6
Založený: Po Máj 27, 2013 6:20 pm

Re: Nechcem byť sám

Odoslaťod tobeornottobe » Pi Máj 31, 2013 11:17 am

Ahojte, ste milí ľudia...už len vedomie, že sa nájde ešte niekto tak pozorný, ľudský a vlastne niekto, kto vie prejaviť dostatočný súcit je motiváciou aby človek žil. Nespravil som :) to zatiaľ nie, stojí predo mnou jedna závažná bariéra - a to sú ľudia, ktorým na mne záleží, bojím sa aj že by som svojim konaním napísal podobný osud jednému človeku, ktorého zo srdca milujem. Nakoniec, čo si budeme klamať jednoduché nie je stlačiť ani tu spúšť. Ale trošku sa mi uľavilo, keď som sa tu vyplakal :). Ale klobúk dole, ste milí ľudia...o to som sa celý čas snažil aj ja (bolo to vlastne súčasťou môjho hobby), aby bol svet lepší, túto ilúziu som už strácal a predsa... Rozhodnutie však padlo - teda je to len otázka času... A čo strata? - no hlavne zdravie, hneď s ním aj práca, hneď s ňou aj spomínaný koníček...atď.
tobeornottobe
 
Príspevky: 3
Založený: Ne Máj 19, 2013 1:51 am

Re: Nechcem byť sám

Odoslaťod abc abcde » Ne Jún 02, 2013 1:25 pm

Ahoj, napísal si pekné slová o ľudskej spolupatričnosti a vzájomnej podpore...
Je dobrým znamením,krôčikom vpred, že Ti momentálna depka nezatemnila rozum a úplne správne rozmýšľaš o tom, aké následky by mohol mať tvoj čin pre Tvojich blízkych. Myslím si, že niekto z Tvojich blízkych by si mohol vyčítať, že nedokázal takému činu zabrániť, že mal urobiť hento , alebo tamto, resp. že Ti nemal povedať, alebo mal povedať to a ono, a že potom sa to nemuselo stať.Také výčitky by ho mohli psychicky zruinovať.
Pisal si, že si rád pomáhal ľuďom. Ale veď to sa dá vždy. Možno inou formou ako doteraz. Prežil si výšiny aj pád na dno./inak z dna je cesta vždy len nahor/. Taký človek získa veľké pochopenie pre problémy druhých ľudí. Ty máš človeka, ktorého miluješ. keby si len jemu bol nápomocný s jeho problémami, poskytol mu duševnú podporu v jeho strastiach, múdru radu a ľudskú lásku, už len preto sa oplatí žiť. A to sa dá, aj keby si bol pripútaný na lôžko. Čítaš toto fórum? Koľko ľudí by potrebovalo aspoň riadok spoluúčasti s ich problémom, jak by im to mohlo pomôcť...Možno tvoj zdravotný problém nie je taký vážny a má šancu na zlepšenie. Možno len sa nevieš psychicky vyrovnať s tou zmenou z plnohodnotného života , ktorý si žil predtým, s životom, ktorý Ti teraz prináša určité obmedzenia. Neviem...Ale jedno viem určite, že sa nesmieš vzdávať, akosi verím, že sa Tvoj zdravotný stav časom zlepší a znova sa v živote nájdeš. Držím Ti palce!
abc abcde
 
Príspevky: 2
Založený: Ne Jún 02, 2013 12:29 pm

Re: Nechcem byť sám

Odoslaťod L.T. » Pi Jún 07, 2013 9:57 pm

Ahoj....som tu sice trosku neskoro, ale dufam, ze si moj prispevok precitas.
Nebudem ta presviedcat, nebudem ti hovorit aby si to nerobil alebo robil. Pravda je, ze ta nepoznam a pravdepodobne by som (ani ostatní) o tom vobec nevedel, ak by si sa rozhodol k spominanemu cinu. Ale ver mi, ak by som ti mohol nejako pomoct, tak to urobim....zial, nemozem.
Kazdopadne, co som chcel povedat je to, ze sám som tieto myslienky mal. Písem mal, ale pravda je ta, ze ich mavam este aj teraz, nemyslim ze je mozne sa ich uplne zbavit. Osobne som musel ucinit rozhodnutie....chcem zomriet alebo zit? Jedno s druhym sa neda. Celkovo som asi logicky mysliaci clovek. Z toho dovodu som sa rozhodol pre "kompromis" (asi negujem predoslu vetu :D ).
Rozhodol som sa pre filozofiu :

"Zomriet sa da vsade, kedy chces, ako chces. Ale zit sa da len raz. Preto, kym existuje nejaký ciel, ktorý chcem dosiahnut...nejaké miesto kde chcem vycestovat....nejaký clovek ktorého chcem spoznat, tak velke rozhodnutie nechavam za mrezami. Je istým sposobom prijemne, ked vies, ze existuje cesta "von". Toto ti moze ponuknut pocit "volby" a tak umoznit lahsie vnimanie reality. Výsledne....beriem smrt ako nicotu. Ak zomriem, skoncim (som veriaci ale pokusam sa to podat v instantnej podobe). Zomriet mozem kedy chcem. Preco sa ponahlat?"

Zivot nie je pekny, zivot nie je dlhy, zivot nie je jednoduchy....ale je to nieco, co citis a prezivas. Aj bolest vie byt pekna (nie SM), ale smrt je nic, tma a prazdno. Takze finall podoba je asi... zivot je ako hnusny, chory a bezmozgový film z ktorého chytas zachvaty bolesti, ale je to stale lepsie nez pozerat teleshopping. Asi to neznie pekne, ale logika kaze derivovat problem a identifikovat najhorsie mozne východisko a nasledne ho porovnat s najhorsim mozným predpokladaným koncom...nasledne to polozime do rovnice a vyberieme mansie zlo.

Oj...a este je tu stale teoria (ktoru osobne povazujem za pravdivu) ..."zivot je co z neho spravis"

Neviem kto si, neviem cim si presiel a co ti tazi mysel....povedat, ze ti "radim" mi pripada namyslene...preto to ber, ako nazor opilca v krcme. Na 99% ho odignorujes, ale je tu 1% sanca, ze ti to zazrakom umozni jasnejsie vidiet.
L.T.
 
Príspevky: 23
Založený: Ne Mar 11, 2012 12:07 pm

Re: Nechcem byť sám

Odoslaťod Eveleanor » Ut Júl 09, 2013 7:59 pm

Nie nahodou som natrafila na Vasu zpravu. Uz viac nez dva mesiace, od 30.aprila sa zaoberam otazkou samovrazdy, smrti.
V tento den spachala samovrazdu moja mladsia dcera a verte, velmi to boli, neda sa to vysvetlit.
Ak mate niekoho, rodinu, priatelov, len trochu rad a zalezi Vam na nich, nerobte to. pokial clovek zije, vzdy sa najde vychodisko a neviete, kolko krasnych chvil Vam este zivot prinesie este vzdy je nadej a vsetko sa da zmenit. Mozno raz stretnete lasku, cloveka, ktory bude Vasmu srdcu blizky. Aj zdravie sa da napravit, ci nove hoby najst a praca najst.
Aj ja mam tazke obdobie zivota a snazim sa najst novu cestu. Okrem dcery som stratila aj nas domov, kde sme spolocne zili.
Neustale ma trapia vycitky, preco to spravila, co som mala, ci nemala urobit, alebo jej povedat. Tie by trapili aj Vasich blizkych. Chcete im pripravit taketo trapenie?
Vzdy sa da najst zmysel zivota.
Ak chcete, napiste mi na : grabowszka@centrum.sk
Eva G.
Eveleanor
 
Príspevky: 1
Založený: Ut Júl 09, 2013 7:42 pm


Naspäť na Samovražda

cron