Strach z verejneho prejavu

Strach z verejneho prejavu

Odoslaťod matthew123 » Pi Apr 06, 2012 10:35 pm

Ahojte mam 21 rokov studujem na VS. Uz asi 6 rokov mam problem s verejnym prejavom, to je napriklad citanie v triede, spravenie prezentacie a podobne, proste ked viem ze mi je venovana pozornost, srdce sa mi tak rozbusi, zacne sa mi triast hlas,nevnimam nic, niekedy sa mi zda ze idem az odpadnut. Mam pocit ako by ma to pohlcovalo. A pri tom som neni daky uzavrety clovek, chodim von s kamosmi zabavam sa, vsetko je ok. Bol som s tym aj raz u psychologa ale nic mi to nedalo. Mozno zly vyber z mojej srany neviem. Tak sa chcem aj spytat ci nepoznate dakeho dobreho psychloga v Bratislave ? Dakujem za odpoved, s pozdravom Matus
matthew123
 
Príspevky: 1
Založený: Pi Apr 06, 2012 10:30 pm

Re: Strach z verejneho prejavu

Odoslaťod stella » Ne Sep 28, 2014 11:29 am

Matus,

zbavit sa strachu z verejneho prejavu nie je jednoduche. Osobne si myslim, ze ti s tym psycholog moze pomoct iba z casti. Mozete sa o tom rozpravat, no ked pride k cinu, znova budes citit strach.
Skutocnost je taka, ze strach z verejneho prejavu asi nikdy nepominie, no clovek si na nu vie zvyknut a potom to uz neberie prilis vazne. Som clenkou klubu Toastmasters Bratislava, ktora sa vyslovene venuje public speakingu. Clovek ma moznosti pripravit rec a predniest to pred clenmi klubu, ma moznost mat mentora, ktory pomaha s pripravou reci. Tym, ze clovek poda pravidelne rec, zvykne si na situaciu pri reci na verejnosti a potom ked pride k lamanu chleba, uz sa neboji, pretoze je zvykunuty.
Za 5 rokov, co som clenkou Toastmasters Bratislava, som videla vela ludi, ktory bojovali so strachom. No tym, ze praktizovali situaciu, bolo na nich vidiet progres od reci k reci.

Moje odporucanie je teda ist do situacie, dovolit si zvyknut na ten strach.

V pripade zaujmu nas najdes na http://bratislava.toastmasters.sk/ pre anglicky hovoriaci klub, http://slovenski.toastmasters.sk/ pre slovensky hovoriaci klub.

Dufam, ze to pomoze. Prajem ti vela zdaru.

Csilla
stella
 
Príspevky: 1
Založený: Ne Sep 28, 2014 11:15 am

Re: Strach z verejneho prejavu

Odoslaťod veroniqc31 » St Dec 14, 2016 11:33 am

matthew123 napísal:Ahojte mam 21 rokov studujem na VS. Uz asi 6 rokov mam problem s verejnym prejavom, to je napriklad citanie v triede, spravenie prezentacie a podobne, proste ked viem ze mi je venovana pozornost, srdce sa mi tak rozbusi, zacne sa mi triast hlas,nevnimam nic, niekedy sa mi zda ze idem az odpadnut. Mam pocit ako by ma to pohlcovalo. A pri tom som neni daky uzavrety clovek, chodim von s kamosmi zabavam sa, vsetko je ok. Bol som s tym aj raz u psychologa ale nic mi to nedalo. Mozno zly vyber z mojej srany neviem. Tak sa chcem aj spytat ci nepoznate dakeho dobreho psychloga v Bratislave ? Dakujem za odpoved, s pozdravom Matus

to je jeden z najprirodzenejsich strachov s akymi sa stretava kazdy clovek :) niekto to preziva viac niekto menej. ale tak ako so vsetkym aj s tymto sa da pracovat. postupne najrpv dokladou pripravou sam doma (keby aj sam pre seba pred zrkadlom precvicovat) a postupne aj pred ludmi.
Milujem kvalitnú kozmetiku a parfémy značky FM Group.
veroniqc31
 
Príspevky: 15
Založený: St Dec 07, 2016 5:59 pm


Naspäť na Sebavedomie

cron