Ziarlivost velke problemy

Ziarlivost velke problemy

Odoslaťod stixie1 » Št Okt 04, 2012 8:59 pm

Ahojte. Mam obrovsky problem no vopred sa ospravedlnujem za gramatiku mam 17 rokov a moc mi to nejde, lebo som rozruseny.Zacne pomaly.

Mám 17 rokov a mam priatelku strasne ju lubim ale som strasne ziarlivy. Moj otec je tiez taky a preto nechcem byt ako on.
Nemozem rozdychat ked si pise s inymi chlapcami ked sa s nejakym obime alebo da pusu ide ma rostrhnut od nervou sa bijem a rozbijam vsetko. Ale tak aby o tom nevedela mam paranoje ked mi nedviha ze co robi skym je snazim sa tomu branit.
Lebo ju lubim anechcem ju stratit takze robim vsetko preto aby to namne nespozorovala ale je to vydiet zvyknet revat od nervou a bit sa.Ked mi povie ze ide za kamaratom tak ma ide skutocne rostrhnut od nervou neviem co mam robit ci existuje na to nejake riesenie lebo viem ze to nieje spravne ale proste kedze ju milujem tak sa bojim a nechcem onu prist.
Dakujem za rady
stixie1
 
Príspevky: 2
Založený: Št Okt 04, 2012 8:53 pm

Re: Ziarlivost velke problemy

Odoslaťod allchymistka » Pi Okt 05, 2012 8:31 am

v akomkolvek vzťahu je dôvera veľmi dôležitý prvok. ak svoje dievča lúbiš, mal by si si položiť otázku či jej aj veríš, rsp. či ti dala už niekedy dôvod na to aby si jej neveril. bez dôvery vzťah fungovať nemôže ako si si sám veľmi správne uvedomil a je super že to chceš riešiť. nie každý by na to mal odvahu. mal by si si ale položiť otázku: mávaš takéto výbuchy aj v súvislosti inými situáciami ako žiarlivosťou? skús napísať niečo viac o vašom vzťahu, ako dlho ste spolu, ako ste sa spoznali, koľko rokov má ona , a aký ej tvoj otec. riešenie samozrejme existuje ak ty máš ochotu to riešiť :)
allchymistka
 
Príspevky: 3
Založený: Pi Okt 05, 2012 8:10 am

Re: Ziarlivost velke problemy

Odoslaťod stixie1 » Pi Okt 05, 2012 1:13 pm

No dovod mi nedala pocas vstahu ale viem aka bola. Spominala mi jej minulost ktora je zanou brala drogy a dajme tomu ze podjebavala vsetkych chlapcov ale nejaky rok do zadu sa zmenila to povedali vsetci hlavne jej najlepsi priatelia.
Ona má 18 a ja 17 sme spolu pomaly 5 mesiacov. Verim co ja viem verim jej ale zas sa riadim tym ze neverim nikomu aj sebe len na 50 %. Byvala ma tiez podviedla tak som dost sklamany. Moja mama zije s otcom a ziju spolu aj tak ma inu znamost o ktorej viem je to dost neprijemne ale mam toho maminho priatela rad. A preto aj stoho usudzujem ze ked chce moze mat. Vstah je skvely obetovali sme pre seba vela roozumieme si vsetko klape nikdy ked sme spolu niesme ticho radi kecame. Jej vadia niektore moje kamaratky tak som ich vymazal zo svojho zivota ale tiez aj ona. Ked vydi ze ma nieco trapi alebo som nervozny tak nespravy nic aby ma nastvala alebo sklamala . Je to len vomne asi pretoze fakt som na pokraji zrutenia pokusal som sa aj par krat zabit koli tomu ale no. Boli navrhy aj od najblizsich priatelov nech ju necham ale to nedokazem ona doniesla do mojho zivota svetlo aj ked je nato mozno skoro hovorit nikdy som nebol takto zalubeny.Len mi nesmierne prekazaju iny ludia viac menej chlapci v jej okoli. Spoznali sme sa tak ze bol jarmok a bol som opity nic medzi nami nebolo len kamarati chodila s mojim kamaratom. No rozisli sa lebo sa dozvedela ze ju podjebava tak som ju utesoval a dali sme si pusu bolo to take premna ze som ho zradil ale ja som ju dlhsiu dobu lubil.. Otec je hrozny on s toho ze ziarlil zacal pit a tak nechcem dopadnut
stixie1
 
Príspevky: 2
Založený: Št Okt 04, 2012 8:53 pm

Re: Ziarlivost velke problemy

Odoslaťod allchymistka » Ne Okt 07, 2012 11:58 am

no podľa toho čo si napísal máte celkom dobrý úprimný vzťah a problém je teda naozaj to ako ty reaguješ.. v prvom rade by ti malo byť jasné že všetkých mužov z jej života nikdy nevymažeš a keď obaja prídete o kamarátov a kamarátky tiež to ničomu neprospeje. ak vravíš teda že to je "v tebe" , skús sa na to najprv pozrieť z tej rozumovej stránky, či máš nejaké dôvody na to aby si sa správal tak výbušne. je to už len vec sebaovládania a emócií.žiarlivý je každý len niektorí to lepšie zakrývajú. mysli tiež na to, že táto žiarlivosť ti môže pokaziť celý vzťah na ktorom ti tak záleží. to čo teraz potrebuješ urobiť je rozhodnúť sa či s tým niečo chceš robiť, s tými tvojimi výbuchmi. riešením určite nie je že sa obaja prestanete stýkať s osobami opačného pohlavia. ďalšia vec - skús sa o tom porozprávať aj s ňou, ale nie tak že jej budeš vyčítať kamarátov, prídi za ňou a povedz že TY máš tento problém.
v prvom rade skús použiť aj trošku rozum nie iba zaľúbené srdce. to že ženy majú kamarátov a chlapi kamarátky je úplne normálne a má to tak byť, nemusí medzi nimi byť nič viac. ak by si sa však dostal do štádia že máš pocit že si stratil kontrolu nad vlastným správaním potom choď za psychológom (sú aj zadarmo).
allchymistka
 
Príspevky: 3
Založený: Pi Okt 05, 2012 8:10 am


Naspäť na Žiarlivosť

cron