Uzavretosť

Uzavretosť

Odoslaťod kikaaa » Pi Okt 17, 2014 7:23 pm

Ide o to, že sa nedokážem povedať o sebe a svojich problém absolútne nikomu. Ani mame alebo najlepšej kamarátke. Nehovorím s nikým o svojich osobných problémoch a minulosti... Nechcem aby ma ľudia videli takú slabú (trpím depresiou o ktorej zas nikto nevie -_-) a viem, že by sa na mňa pozerali inak a pýtali sa ma hlúpe otázky, ktoré ma len naštvú. A to neznesiem. Čo mám robiť... ? :(
kikaaa
 
Príspevky: 7
Založený: Ne Máj 11, 2014 9:27 pm

Re: Uzavretosť

Odoslaťod Radka Štrbová » Ne Jan 18, 2015 7:29 pm

Milá Kika,

ak nechcete hovoriť s blízkymi osobami o svojich pocitoch a ťažkostiach, pretože sa obávate, že by zmenili pohľad na Vás, skúste vyhľadať odbornú pomoc psychológa. Psychológ je neutrálny, nebude Vás hodnotiť a Vy sa nemusíte obávať čo si pomyslí, ale môžete spoločne prebrať to, čo sa vo Vašom vnútri odohráva. Odporúčam však neostávať s pocitmi smútku a slabosti sama, pretože postupne sa môžete dostať do sociálnej izolácie, uzavrieť sa, čo pre Vás nebude pozitívnou odozvou a bude ťažšie sa opäť začleniť medzi priateľov, blízkych.
Pokiaľ sa na to postupom času budete cítiť, môžete sa zdôveriť najbližšej osobe, aby rozumela tomu, čo sa s Vami deje a mohla tak prispôsobiť k Vám svoje správanie a poskytnúť Vám podporu, pretože niekedy nám okolie nerozumie, pokiaľ nevyjadríme slovami ako sa cítime.

Prajem všetko dobré a veľa síl.

S pozdravom,

Radka
Radka Štrbová
 
Príspevky: 20
Založený: So Feb 23, 2013 9:38 pm


Naspäť na Zmätok a bezradnosť

cron