Príliš rýchly tok myslenia

Príliš rýchly tok myslenia

Odoslaťod anonymka123 » Po Apr 15, 2013 8:51 pm

Nevedela som už za kým s týmto problémom zájsť, lebo mojich rodičov už nechcem zaťažovať. Nedávno som robila prijímačky (na šťastie iba z ôsmeho ročníka) na ktoré som sa pripravovala takmer rok. Bola som už perfektne naučená a aj pripravená psychicky, no potom sa to v deň prijímačok celé zvrtlo. Neurobila som ich. Bola som z toho veľmi smutná, ale život ide ďalej a už som s tým zmierená, veď mám ešte rok. Ale prišla som sem s tým, že môj problém bude asi v mojom myslení. V hlave sa mi premieta príliš veľa myšlienok a to ma blokuje- neviem pracovať rýchlo, robím veľa chýb, nestíham. Chcela som to už začať riešiť. Budem rada ak mi pomôžete. Ďakujem. :)
anonymka123
 
Príspevky: 1
Založený: Po Apr 15, 2013 8:38 pm

Re: Príliš rýchly tok myslenia

Odoslaťod Iveta Davidikova » So Máj 25, 2013 2:48 pm

Ahoj :)
mohla by si priblížiť aké myšlienky sa Ti premietajú v hlave? A ako často sa Ti to stáva?
Iveta Davidikova
 
Príspevky: 12
Založený: Št Mar 07, 2013 12:43 am

Re: Príliš rýchly tok myslenia

Odoslaťod Igik » Pi Júl 05, 2013 5:34 pm

Presne takúto tému som hľadala na tejto stránke... Mám taký istý problém s myšlienkami... Ako vidím netrpím tým sama. Keď som ešte chodila na zš nebrala som tak vážne veci a nerobila som si ťažkú hlavu z reči iných. No teraz je to somnou ťažké už asi 1rok vkuse sa mi premietajú hlavou myšlienky typu:,, Prečo som to vtedy povedala? Mohla som byť radšej ticho a tak by tá osoba to nezneužila proti mne.,, Ďalej su to otázky: ,,prečo som sa s nimi kamarátila keď mi robili len starosti a za chrbtom sa správali ako najhorší nepriatelia,,Tie myšlienky mam len záporne.. Už neviem čo mam ďalej robiť vkuse nad niečím zlým premýšľam z minulosti na tie podrazy od "kamaratiek" , na to ako som mohla niečo urobiť lepšie alebo nad tým aby som bola vtedy radšej ticho a nič nepovedala... a veľmi ma to ničí.. plačem už tak často a mala som 18rokov... Keď som šla na strednú tak jeden chlapec sa snažil ma skontaktovať a ja som na stránke nemala svoje meno ale mala som napísane len meno môjho Zajačika, a tak ma nemohol na stránke nájsť.., tak si pridal vačšinu mojich spolužiačiek či náhodou nevedia kontakt na mňa a jedna si to zle vysvetlila a začala ho ohovárať a každému začala rozprávať, že ju chce a podobne somariny... a že mu písala že: ona ho nechce, že je to debil..... Ja som s ním sa začala kamarátiť a po dlhom čase sme to spolu skúsili... a ona mi povedala keď sa dozvedela, že spolu chodíme, že ju chcel a tie somariny čo si vymyslela čo som písala vyšie... Proste preto som to tu napísala lebo mňa strašne trápi keď si niekto niečo zle o mne mysli alebo o ľuďoch, ktorých mám najradšej a najhoršie je keď si niekto niečo namýšľa a vymýšľa.. Viem, že ľudia sú rôzni a sú dobrí aj zlí. A viem, že minulosť nezmením a že to nie sú také strašné problémy, ale svojmu zmýšľaniu to neviem vysvetliť. :cry: Neviem ako ďalej a ako sa zbaviť tých nekonečných negatívnych myšlienok... Keď sa zbavím 1myšlienky príde 2.. a takto ide dookola.. Keď niečo robím napríklad venujem sa svojmu zajačikovi tak nemyslím nato, ale keď je ticho a ja len tak ležím lebo som unavená vtedy to začne... Ale tie myšlienky sa prejavujú hocikedy aj keď sa s niekým rozprávam.... Ja tomu nechápem, lebo mám všetko čo potrebujem.. úžasných rodičov, zajačika, sestričky a priateľa, ktorého som spomínala.. Ale vždy ma trápia tie isté myšlienky...

Bola by som veľmi rada keby ste mi poradili ako sa s tým vyrovnať a ako nemyslieť na negatívne spomienky...
Ďakujem za pomoc a prajem Vám príjemne prežitý deň :-)
Igik
 
Príspevky: 1
Založený: Pi Júl 05, 2013 5:13 pm

Re: Príliš rýchly tok myslenia

Odoslaťod Iveta Davidikova » St Júl 31, 2013 2:29 pm

Mila Igik,
podla mna je dobre, ze si uvedomujes veci, ktore by si mohla urobit inak a lepsie. Je uplne normalne, ze na zlu skusenost mame negativne spomienky. Zle pre teba je, ze sa nechavas nimi pohltit. Na mysel nam pridu rozne myslienky, to asi tazko ovplyvnime, ale mozme sa naucit ich vhodne spracovat. Myslim, ze by si proti tomu mohla bojovat pozitivnym pristupom. Ked urobis z tychto svojich neprijemne prezivanych myslienok pozitivny zaver, uz by nemuseli byt na obtiaz. Uvediem priklad, ktory spominas. Pri myslienke: ,, Prečo som to vtedy povedala? Mohla som byť radšej ticho a tak by tá osoba to nezneužila proti mne.,, Povies si, nuz co, serie ma to, ano, mohla som si lepsie davat pozor na to co rozpravam, ale uz je to jedno. Nezaviselo to len odo mna, nemusela to zneuzit. Nabuduce si budem davat vacsi pozor. Stava sa aj horsie...atd. Ked to zneutralizujes, vezmes si z toho len to pozitivne a pri tom zostanes, tak sa budes moct lahsie sustredit aj na nieco ine. Ked ta to napadne znova, tak je dobre sa vyrozpravat niekomu, kto ta povzbudi a pojdes dalej. Nezabudaj, ze dokonale nie je nic. Vsetko ma svoje chyby, negativa, ale su tu, aby sme sa na nich ucili. Aj k sebe pristupuj pozitivne. Rozmyslat stale nad tym kto si co o tebe mysli a chciet to ovplyvnit je ako boj s veternymi mlynmi. Dolezite je, ze ty vies kto si a kto su tvoji blizky :) Drzim palce.
Iveta Davidikova
 
Príspevky: 12
Založený: Št Mar 07, 2013 12:43 am


Naspäť na Depresia a smútok