Zmetenosť, depresia

Zmetenosť, depresia

Odoslaťod Atea » Ne Jún 29, 2014 2:05 pm

Ahoj,chcela by som sa s vami podeliť o moje trápenie.Trpím depresiu asi rok. Som na antidepresívach, ale necítim sa na nich dobre. O mnoho viac mi pomohla práca na samej sebe. Mám pocit, že to všetko pramení zo sebanenávisti a prejedania sa:(. Ale môj lekár mi stále tlačí do hlavy len tie antidepresíva. Neviem čo mám robiť, keďže mám len 14 rokov musím robiť čo mi povedia dospelí, čo sa mi moc nepáči. vedeli by ste mi niekto niečo poradiť? Som trocha zmetená. Najračej by som odstúpila z liečby a račej pristúpila k psychoterapii. Budem vďačná za každú skúsenosť. Ďakujem
Atea
 
Príspevky: 3
Založený: Ne Jún 29, 2014 1:52 pm

Re: Zmetenosť, depresia

Odoslaťod Radka Štrbová » Ne Jan 18, 2015 6:36 pm

Milá Atea,

pokiaľ máte lekárom diagnostikovanú depresiu, je potrebné liečbu dodržiavať, pretože nástup účinku antidepresív je postupný a liečba začne „zaberať“ až po určitom čase, kým sa v tele nevytvorí potrebná hladina, kedy sa depresívne príznaky začnú eliminovať. Preto by som neodporúčala liečbu samovoľne upravovať. Avšak prípadné vedľajšie účinky alebo akékoľvek zmeny je potrebné konzultovať s lekárom, ktorý Vám môže upravovať liečbu podľa aktuálneho stavu a potrieb.
Neuvádzate okolnosti, ktoré predchádzali prepuknutiu ochorenia, preto je ťažké povedať ako postupovať. Avšak farmakoterapia a psychoterapia sú veľmi efektívnou kombináciou a vzájomne sa podporujú. Pokiaľ lekár neurčí inak, nevylučovala by som farmakoliečbu, ale skôr by som ju doplnila o psychologickú starostlivosť. To môže výrazne urýchliť proces eliminácie depresívnych príznakov a zlepšovanie psychického stavu. Psychoterapia je dôležitou súčasťou prekonávania tohto ochorenia, preto ako spomínate, ak máte pocit, že by Vám pomohla práca na sebe samej, dokonca viete konkrétne na čom potrebujete pracovať, vyhľadajte psychológa a prekonzultujte tento krok aj s rodičmi, s lekárom.
Uvádzate, že máte 14 rokov, preto máte možnosť využiť psychologické služby v CPPPaP (Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie) vo Vašom meste, ktoré sú bezplatné. Tam sa môžete so psychológom porozprávať o oblastiach, ktoré chcete posilniť a postupne pracovať na zvýšení kvality Vášho života.
Držím Vám palce.

S pozdravom,

Radka
Radka Štrbová
 
Príspevky: 20
Založený: So Feb 23, 2013 9:38 pm


Naspäť na Depresia a smútok

cron