Studium ci nie?

Studium ci nie?

Odoslaťod destermony » Ne Feb 21, 2016 10:22 am

Problém: Dobre rano vam prajem. Po dlhsiom hladani som nasiel na google stranku (jednu zmala) ktora by mi mozno vedela pomocot co a jak dalej.

Viete som mlady chalan ktori sa prave rozhoduje ci ist alebo neist na vysoku skolu. A to rozhodovanie nie je vôbec jednoduche pretoze mne sa do buducna crta moznost prace v Rakusku to znamena ze rok praxe na slovensku a cez znamost sa viem dostat to pomerne Lukrativne technologickej prace v Rakusku. Ale ta moznost je 50% nevieme jak sa to moze cele vyvinut ale vraj ma tam dokaze pretlacit. Jedna sa o CNC programovanie v pripade potreby si viete informacie pohladat na nternete. Studium by mi zabralo pri najmensiom 3 roky ale preco si v tom pripade nespravit uz Inziniera? Takze 5 rokov studia to tam popravde uz ale ani pracovat nemusi a tak isto ta moznost moze padnut. Vysoka skola by bola zamerana tiez na tie CNC stroje existuje vo mne urcite pochybnosti ze sa mozem pre firmu stat vysou platovouu silou co by mi do karat moc nehralo ale tak isto pokial uvidia dyplom povedia si Vau super hned ta berieme .Neviem ako casto sa stretavate s podobnymi otazkami ale pre mna predovsetkym v tomto tesne predmaturitnom obdoby je to otazka mojej buducnosti. Viete ake su platy v Rakusku urcite.. JA mam moznost pomocou tychto CNC si aj bez vysokej skoly prist na velmi slusne peniaze a tak isto rocne zvysovanie platu je v tejto profesii mozne. Dakujem za skoru odpoved.
destermony
 
Príspevky: 1
Založený: Ne Feb 21, 2016 10:15 am

Re: Studium ci nie?

Odoslaťod kenia » Po Feb 22, 2016 11:02 pm

mno v podstate si si hneď aj odpovedal. Čiže z dlhodobého hľadiska sa javí práca CNC programátora určite lukratívnejšia. Na druhú stranu.... Aký odbor na výške chceš študovať... ??? Vôbec sa nakoniec nemusíš dostať do oblasti CNC so strany operátora, teda programátora ale do vývoja a to je platené ešte väčšmi. Teraz je už čas aby si si to zrovnal. Choď sa niekam vyvetrať.... Ja som bola cez weekend so synčekom tu na tropickej zimnej dovolenke v Tatralandii a prišla som na iné myšlienky. Určite by som si na rozmyslenie tak dôležitého kroku ako je budúcnosť nechala aspoň dve, možno tri noci. Toto nebude na dva alebo päť rokov.... to bude do dôchodku....!!!
kenia
 
Príspevky: 7
Založený: So Feb 20, 2016 10:46 pm


Naspäť na Psychológia a psychológovia

cron