Neuróza?

Neuróza?

Odoslaťod untouched » Pi Máj 17, 2013 2:28 pm

Dobrý deň. Som mladý 18-ročný chalan. Navonok normálny no nieje to celkom tak. Už dlhšiu dobu ma sužujú psychické problémy. Myslím že všetko to zapríčinila marihuana. Fajčil som pravidelne (skoro dennodenne) po dobu asi jedného roka. Postupom času mi došlo že mi z toho začína hrabať. Neviem presne definovať svoje vtedajšie stavy. Býval som tak trochu paranoidný, mal som pocit depersonalizácie a tiež som trpel depresiami. Napriek tomu som pokračoval v užívaní ešte asi pol roka aj keď už v menšom množstve. Asi pred pol rokom som s tým úplne sekol. Povedal som si že sa toho už v živote ani nedotknem. Takže som teraz 6 mesiacov čistý, ale psychická záťaž pretrváva. Ťažko opísať moje terajšie stavy. Bývam mrzutý, úplne bez nálady, neviem sa takmer z ničoho tešiť a keď aj tak to netrvá dlho. Dokáže ma rozhodiť úplná blbosť, napríklad menšia nezhoda s mojou priateľkou. Stačí jedna negatívna myšlienka a to spôsobí že začnem hodnotiť všetko od základov a vždy sa dostanem k výsledku že to je všetko zbytočné, celý môj život. Veľa krát som myslel na samovraždu ale to by som nedokázal urobiť. Sú dni keď sa cítim naozaj dobre ale takých je v poslednej dobe veľmi málo. Občas úlne znervózniem, obleje ma pot, búši mi srdce. Často sa bez príčiny začnem červenať aj keď niesom hanblivý typ niekedy sa cítim medzi ľudmi hrozne nesvoj. Mám tiež problém zo sexualitou. Nie ako takou som heterosexuál iba sa bojím samotného styku. Viem je to normálne keďže som neskúsený ale tiež o tom zvyknem často rozmýšľať a mám pocit že to nikdy nezvládnem, že zlyhám, že je to nemožné (Už sa mi to stalo pri dvoch dievčatách). Doma to tiež nieje veľmi ružové, bývam sám s mamou, naši sú rozvedený už 16 rokov. Mama mala donedávna priateľa ktorý však holdoval alkoholu tak to s ním ukončila. Uvažoval som nad tým, že navštívim psychológa ale uvedomujem si že to všetko začína v mojej hlave. Uvedomujem si že mi môže dohovárať XY ľudí ale aj tak sa s tým musím vysporiadať sám. Na internete som si čítal o neurózach. Symptómy opísané pri neurastenii na mňa dosť sedia. Takže som na vážkach. Budem vďačný za každú pomoc, radu či už odbornú alebo laickú.
untouched
 
Príspevky: 1
Založený: Št Máj 16, 2013 3:47 pm

Re: Neuróza?

Odoslaťod kpax » St Jún 26, 2013 1:14 pm

Zdravim Ta.

Z kazdej zivotnej situacie existuje vychodisko, no castokrat je este ovela dolezitejsie sa rozhodnut, kam clovek vlastne che "vyjst". A to ma vela spolocneho so zivotnymi cielami a vlastnou evoluciou.
Castokrat clovek strati svoju sebadoveru, ale da sa k nej opet "prikorculovat". A tento proces objavovania svojich spiacich sil svojho vnutra, moze to byt dokonca aj radostnym cvicenim.

Vsetko zalezi na ochote a intenzite tuzby zmenit svoj terajsi zivot .

Pisal si pred vyse mesiacom, ak sa sem este vratis, mozes mi napisat na moj email. Idem na 10 dni do hor , ale pravdepodobne budem mat pristup k internetu . Zatial udrzuj optimizmus . kolobech@gmail.com . Kpax
kpax
 
Príspevky: 5
Založený: St Jún 26, 2013 9:58 am


Naspäť na Psychózy

cron