Paranoja

Paranoja

Odoslaťod Ayka77 » Ut Okt 22, 2013 6:02 am

Dobry den :)
uz dlhsiu dobu ma trapi nevysvetliteny ,,strach" ci skor paranoja,ze ma niekto sleduje resp.pocuva. Nieje to taky pocit co by trval 24 h. denne,proste ma niekedy z nicoho nic pochyti strach . Vela som nad tym premyslala...moze to byt sposobene spomienkami na udalosti z minulosti-pred niekolkymi rokmi som mala ,,vztah" so starsim muzom,nikdy som nebola k nemu hruba ci odporna. Nas vztah bol skor kamaratsky nez partnersky. Bol ale starsi a vsetci mi hovorili ci nema nieco nahodou s mafiou,ked ma tolko penazi. Ja som tomu sice nikdy neuverila ale par krat sa mi stali cudne udalosti...ked som bola vonku ,,prenasledovalo" ma sive BMW s ciernymi oknami,inokedy som isla kamaratke a v jednom SUV sedel chlap,ktory vyzeral ako ,,zhuleny" a zacal mi hovorit hluposti,doteraz si pamatam tie jeho oci,boli take divne,leskle a s rozsirenymi zrenickami-dokaz,ze nieco ,,bral" .Zacal mi hovorit vela veci ale najviac si pamatam tu cast,kde hovoril: ,, Pojdes so mnou 8 hodin..." .Ludia vy si neviete predstavit ako ma to vystrasilo utekala som ako hlupa,rychlo prec . Dalej ma sledovali dvaja pocernejsi muzi na party s kamaratkami ( oni tam iba nestali,stale chodili tam kde my . A to oblecenie...zlato a mobily. To si bezny clovek len tak nekupi ) . Dokonca nam niekto ,,behal" po zahrade . Nasli sme poskodeny plot a stopy v zahrade,do ktorej nikto z nas cez zimu nechodi. Inokedy zasa mamka pocula chodit niekoho po dvore ale neodvazila sa pozriet sa.
Viem,ze vsetko ma aj svoje racionalne vysvetlenie,sama to tak beriem ale niekedy sa mi proste tie ,,nahody" nezdaju byt nahodami. Proste to nieje ako ked nahodou stretnete nejake auto...je to viackrat to iste BMW,ta ista Oktavia,ktoru stretnete v meste a potom sa vam tlaci na ,,zadok" na dialnici. Preto by som Vas chcela poziadat o nestranny nazor na vec,resp.radu :) ci diagnozu ci mam vazne iba paranoju a vsetko sa mi to iba ,,zda" a moj mozog si spaja nespojitelne.

Dakujem Vam vsetkym,za cas a chut odpisat :)
Pekny dnik
Ayka77
 
Príspevky: 4
Založený: Ut Okt 22, 2013 5:44 am

Re: Paranoja

Odoslaťod denykka » Ne Jún 01, 2014 9:05 am

Poradila by som ti len to, že aby si si vyvratila, že ťa neikto prenasleduje, zmeň bydlisko. Skús si nájsť inde prácu....alebo odíť na ťýždeň niekam, k rodine, alebo na dovolenku. Keď strach pretrváva....vyhľadaj psychológa. Ja mám skúsenosť, že keď si prepracovaná, neviem koľko áš rokov a akú prácu máš, alebo prečo chodíš po vonku sama keď sa bojíš, nespomínaš kamarátky, neviem či to nie je sociálnym uzavretím sa do seba. Musíš zmeniť hlavne svoj život. KĽUD, RELAXUJEŠ? NAJME POHYB JE VYNIKAJÚCI NA NERVY, PRIMERNANÝ, NEPREŤAŽJÚCI ....LEN CEZ DEŇ CHOĎ VON, obmedz chodenie po tme, skús chodiť len s kamoškou, popros ju, že sa bojíš, nájdi si nejakú ktorá má pochopenie.

Vyvážená strava, papaj omega kyseliny, ktoré dobre vplývajú ako ma mozog, myslenie, tak na pokožku, vitálnosť, zdravie a imunitu....ja napr. mám od detsva slabé nechty, vlasy, berem vitamín C, zinok, magnézium s vitamínom B6, ešte detralex musím mám nedostatočnosť žíl....takže to je pre mňa:)

Mám chorú príbuznú, tak niečo mám naštudované, hlavne zažité od detsva. Mám toho dosť, nervy v kýbli.

NEVYHNUTNÉ ODSTRáNIť NEžIADUCE VECI-BYT SAMA, LEBO SA UZATVARAT BUDES VIAC A VIAC, vela pohybu aspon tolko kolko si mentalne vytazena, aby sa to vyrovnalo, lebo to potom ide do nervou, ked len chodis do roboty a nerelaxujes, aj pasivne aj aktivne.........mozno to mas s mami, s hormonov, tie nervy........neviem kolko mas rokov.
denykka
 
Príspevky: 3
Založený: Ne Dec 12, 2010 12:49 pm


Naspäť na Psychózy

cron