Rozchod z citovo silno upnutým a dominatným partnerom

Rozchod z citovo silno upnutým a dominatným partnerom

Odoslaťod Argo » So Nov 23, 2013 3:58 pm

Dobrý deň. Mám takýto problém/otázku. Chcem sa rozísť zo svojou priateľkou. Vzťah mi nevyhovuje, je pre mňa náročný a proste cítim, že chcem niečo iné. Problém je v tom, že táto moja priateľka je na mňa extrémne upnutá a ja zatiaľ nie som až tak silná povaha, pričom ona je zas povaha povedal by som miestami až extrémna. Už pár krát som sa s ňou pokúšal rozísť, ale vždy ma „prevalcovala“ a ja som nakoniec ostal. Teraz cítim, že mám pevnejšie základy, ale nechcem nič nechávať na náhodu, chcem byť skrátka lepšie pripravený na tento krok. Uvedomujem si, že tu neuvádzam teraz žiadne podrobnosti na akej báze vlastne fungujeme a prečo som doteraz ostával. A teda, že možno bude ťažšie hodnotiť a radiť. Potrebujem však len nejaké základné pravidlá, ako na rozchod za takých okolností, aké tu uvádzam. Na čo si dať pozor? Akú stratégiu si utvoriť? Aké kroky podniknúť? V prípade potreby tento môj „prípad“ rozviniem. Ďakujem.
Argo
 
Príspevky: 8
Založený: Ut Okt 29, 2013 11:57 am

Re: Rozchod z citovo silno upnutým a dominatným partnerom

Odoslaťod Radka Štrbová » St Jan 22, 2014 8:47 pm

Dobrý deň,

nemáte pochybnosti o tom, či ukončiť vzťah alebo nie, v tomto máte, zdá sa, jasno. Problémom teda je, ak tomu správne rozumiem, určitá obava, že Vás partnerka „prevalcuje“, čiže presvedčí, aby ste vo vzťahu zostali. Chceli by ste vedieť nejaké kroky, ktoré by Vám pomohli udržať si svoje stanovisko a docieliť rozchod, na čo by bolo potrebné vedieť viac informácií. Napríklad, skúste sa zamyslieť nad tým, čo Vaša partnerka musí povedať alebo urobiť, aby Vás presvedčila zostať s ňou? Ako reagujete, keď sa Vás snaží prevalcovať? Čo Vám spoločný vzťah dáva, že v ňom zotrvávate? Čo myslíte tým, že máte pevnejšie základy - v čom sú pevnejšie oproti predošlým situáciám? V čom ste odolnejší, že si teraz viac trúfate? Čo Vám na vzťahu nevyhovuje a ako ste jej podali túto informáciu?
Neviem, či Vami partnerka manipuluje, či nejakým spôsobom útočí na Vaše city, čo Vás napokon pritlačí k stene alebo nemáte dostatok sily „odlepiť“ ju od seba, pretože by ste si mohli pripadať krutý a pod. Varianty sú rôzne, záleží od toho, čo sa v danej situácii odohráva vo Vás a ako to ovplyvňuje Vaše ďalšie konanie. Skúste sa zamyslieť nad tým, ako prebieha rozchod, čo je to kľúčové, čo nakoniec zmení Vaše rozhodnutie a odpovedať si na otázky, ktoré som vyššie uviedla a ďalšie, ktoré Vám počas možno toho napadnú. Poprípade môžete napísať viac informácií k svojmu príbehu.
Radka Štrbová
 
Príspevky: 20
Založený: So Feb 23, 2013 9:38 pm

Re: Rozchod z citovo silno upnutým a dominatným partnerom

Odoslaťod Argo » Št Apr 02, 2015 11:54 pm

Vďaka za odpoveď, uznávam, že "trocha" oneskorene. Rozchod som nakoniec uskutočnil. Moja ex-priateľka sa ma ešte stále, takmer rok a pol po rozchode, snaží získať späť. Ale necítim to ako tlak. Vlastne až v poslednej dobe sa mi darí dôsledne uplatňovať tzv. kontramanipuláciu (typ z ´knihy Nenechte sebou manipulovat). I to je podľa mňa dôvod, prečo ju to drží tak dlho. To nie je príjemné ani pre mňa (ako tlak to síce necítim, ale potrebujem túto epizódu môjho života zavŕšiť, ukončiť), a verím, že ani pre ňu. Takže potrebujem byť dôsledný a vytrvať.
Argo
 
Príspevky: 8
Založený: Ut Okt 29, 2013 11:57 am


Naspäť na Rozvod

cron