kŕčovité stavy

kŕčovité stavy

Odoslaťod rmn4210 » Ne Jún 28, 2015 9:39 pm

Dobrý deň, v poslednom čase som si začal uvedomovať svoj problém a kedže mi to už fakt vadí, rozhodol som sa napísať, a požiadať o radu Vás.
Mám 19 rokov a som, dá sa povedať, typický tínedžer; hrávam fotbal, mám veľa kamarátov, často chodím von atď.

Môj problem je taký, že akonáhle som niekde v spoločnosti, niekde medzi kamarátmi, v škole, v krčme hocikde, zostanem strašne nervózny, sám tomu nechápem ako je to možné ale nejde to ovplyvniť, proste zostanem taký akýsi v krči, dosť sa mi trasú ruky, sebavedomie rapídne klesne, mám problém sa aj s niekym porozprávať a je to fakt nepríjemné, ťažko sa tak niekde zabaviť. Áno viem, sú ľudia u ktorých je taká hanblivejšia povaha normálna, ale určite ja som ten prípad neni. Ja som skôr z tých komunikatívnejších ľudí, ale ako hovorím čím ďalej, tým viac sa nedokážem medzi ľudmi uvoľniť a byť v pohode. Rád chodím na párty, diskotéky a podobné akcie, niekedy to bolo fakt tak že som si ich dokázal užiť, no teraz mi už ani alkohol nepomôže dostať sa z toho "krču" a prestať sa cítiť tak divne, vždy si len nahováram že všetko zlé čo počujem, že iný hovoria, je na mňa, stále mám pocit, že je ľudom so mnou nepríjemne, stále nad niečim rozmýšlam, proste nemám to svoje sebavedomie. Pred nedávnom som bol s kamarátmi na oslave, kde sa všetci, samozrejme za prítomnosti alkoholu, zabávali, a ja aj napriek tomu, že som sa chcel fakt zabaviť, mal som náladu nemal som žiaden problém, som sa nezabavil a zas som mal rovnaké pocity (až by som povedal "pocity menejcenosti") a dokonca mi kamarátka vtedy povedala, že je zo mňa cítiť že som depresívny a že sa nedokážem uvoľniť, takže vidím že to vníma aj okolie.

Dúfam že som to popísal dostatočne, možno to znie ako banalita, ale fakt to je veľmi obmedzujúce, keď sa už ani v prítomnosti rodiny a najlepších priateľov nedokážete uvoľniť a byť sám sebou.

Za každú radu budem veľmi vďačný, fakt neviem či by to bolo lepšie vyriešiť nejakými, možno "ukľudnujúcimi" tabletkami alebo niečim podobným.
rmn4210
 
Príspevky: 1
Založený: Ne Jún 28, 2015 9:37 pm

Naspäť na Sebavedomie

cron