Všade samé klamstvá

Všade samé klamstvá

Odoslaťod Valéria » Ne Aug 07, 2016 7:49 pm

Dobrý deň,
ako osoba mám veľmi nestabilnú povahu a veľmi často mám sklon ku klamstvám a vymýšľaniu. Veľmi dobre si uvedomujem, ako nestabilne sa správam k ľuďom a nie som s tým vôbec spokojná. Zvyknem byť náladová a výbušná ku rodičom a k blízkemu okoliu, no ľudia, čo ma poznajú len tak zbežne (napr. spolužiačky) majú o mne veľmi dobrú mienku, pretože som za každú srandu a rada sa smejem. Často sa mi však stáva, že to, čo vyžarujem navonok nie je stále to, ako sa cítim. Chcela by som svoje správanie zmeniť, pretože sa cítim ako dosť neúprimný človek touto cestou.
Ďalším problémom sú klamstvá. Veľmi často sa mi stáva, že potrebujem pozornosť od ľudí (chcem ich nadchnúť) a tak klamem a prifarbujem veci len preto, aby boli čo najzaujímavejšie. Niekedy sa cítim, že nie som dostatočne dobrá a tak chcem byť lepšia. Horšie je, že klamem bez mihnutia oka. Bojím sa však, že sa raz v tých klamstvách zamotám a vyjdem zo situácie ako chudera, čo si musí vymýšľať, aby bola zaujímavá.

Už veľa krát som si povedala, že sa budem ovládať a budem úprimná, ale stále to pokračuje. Viete mi poradiť, ako by som sa mohla zbaviť tohto hrozného zlozvyku? Myslíte, že mi dokáže pomôcť, ak o tom budem rozprávať napr. s psychológom alebo je to len na mne ako bude so svojím životom ďalej narábať?

Ďakujem za pomoc.
Valéria
 
Príspevky: 1
Založený: Ne Aug 07, 2016 7:32 pm

Re: Všade samé klamstvá

Odoslaťod Dasa » Ne Dec 09, 2018 9:08 pm

Obdivujem ta v tom absolutne nesmierne najviac :) aký máš na seba úprimný sebanáhľad. To je znak, ze si velmi inteligentná...a čestná. To mas hned tri vlastnosti ktore mas a su velmi hodnotné..úprimnosť, čestnosť, a inteligenciu schopnosť rozmýšľať aj v súvislostiach. Vidim ze čestnosť v tebe je, ..nevieš sa zmieriť s klamstvom chceš byť autentická osobnosť. Je to milé. Neklam vo velkych veciach na zaciatok.
Dasa
 
Príspevky: 39
Založený: Ne Dec 09, 2018 8:34 pm


Naspäť na Sebavedomie

cron