Súd alebo trpezlivosť ???

Súd alebo trpezlivosť ???

Odoslaťod Lienka Anulienka » Ut Feb 17, 2015 10:24 pm

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu. Pred 1,5 rokom som odišiel od partnerky s ktorou máme 12 ročnú dcéru. Náš vzťah už dlhšiu dobu nefungoval a bolo to z mojej strany už len o zarábaní peňazí pre rodinu a dorobení domu. V podstate z našich posledných rozhovorov vyšlo najavo, že bývalá už pár rokov čakala na to kedy od nich odídem.
S dcérkou som mal ale stále dobrý vzťah. Partnerka chodila na smeny a poobedia sme trávili spolu, kým prišla domov.
Po odchode od nich sa ale správanie mojej dcéry výrazne zmenilo a každú moju snahu a spoločne strávený čas odmieta. Snažím sa ju pravidelne navštevovať ale moje stretnutia s ňou prebiehajú medzi dverami a správa sa čím ďalej tým viac odmeranejšie.
S bývalou sme sa dohodli na výživnom a aj na tom že sa budeme vedieť dohodnúť na styku s dcérou čo nám aj súd už odklepol. Problém však je v tom, že v stretnutiach s dcérou mi bývalá nevychádza v ústrety a odvoláva sa na to že ona jej to nezakazuje ale ani jej to nemôže rozkázať. Po rozchode sa na moju adresu pred dcérou vyjadruje vulgárne a rozpráva o mne veci čo niesú pravda.
Na základe súdneho rozhodnutia sme začali navštevovať psychologickú poradňu ale po niekoľkých sedeniach tam odmietla chodiť a povedala že má v ..... so mnou niekde chodiť. Pred súdom bola dcéra na pohovore u kurately a ohodnotila náš vzťah na dvojku a vzťah jej a matky na jednotku čo si myslím, že bolo dobré hodnotenie.
Keďže s bývalou sa nevieme na ničom dohodnúť a nie je s ňou vôbec reč, tak by som chcel od Vás aby ste mi poradili či sa mám obrátiť na súd a žiadať o úpravu styku alebo ako ďalej pokračovať v snahe aby som nestratil dcéru úplne. Súdu by som sa chcel vyhnúť, lebo nechcem na dcéru tlačiť ale neviem či mám aj dáku inú možnosť ???
Môj život sa od vtedy ako som od nich odišiel zmenil, mám novú rodinu a 5.mesačného syna a s týmto sa pravdepodobne jej matka nevie zmieriť a tvrdí že mám im dať pokoj, že ja už mám novú rodinu ale ja sa svojej dcéry nechcem len tak vzdať. Nechal som im všetko keď som odchádzal a nenárokoval som si na nič aby moja dcéra mala dobré podmienky pre svoj život a nič jej nechýbalo ale nerátal som s tým, že ma jej matka bude chcieť vymazať z jej života. Ľúbim ju a chcem aby na mňa nezabudla kvôli tomu, že som odišiel od jej matky.
Ďakujem Vám za čas ktorý ste mi venovali a poprosím Vás o radu
Lienka Anulienka
 
Príspevky: 1
Založený: Ut Feb 17, 2015 8:54 pm

Naspäť na Vzťahy rodičia - deti